Birleşik Krallık'ta Glyndwr Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Williams, dünyada vampirlerin var olduğunu iddia ederek onların dünyasını öğrenmeye yönelik bir akademik araştırma yürütüyor.

İngiltere'de gizli bir iletişim ağı ile belli aralıklarla bir araya gelen 15 bin vampirin yaşadığını ileri süren Williams, "Bu bir efsane değil. Toplumların vampirlerin var olduğunu kabul etmeli. Bu insanları deli, kötü ya da tehlikeli olarak tanımlamak istemiyorum. İlginç insanlar ama bence ruhsal bozuklukları yok. Bu kişiler sadece psikolojik olarak kan tüketmeye ihtiyaç duyan kişiler. Vampir toplumuna ulaşmak zor. Araştırmalarımda bir çok vampirle irtabata geçmeyi ve dikkatlerini çekmeyi umuyorum. Vampirler tehlikeli değiller. Birleşik Krallık'ta kendilerini vampir diye tanımlayan yaklaşık 15 bin kişi var, yaklaşık 30 bin de kan bağışçısı bulunuyor. Bu sayılara internet üzerinden yapılan bir anket sonucunda ulaştım" dedi.

SADECE DONÖRLER KAN VERİYOR

Bu kişilerin kendi aralarında kurdukları topluluklarla, sıklıkla bir araya geldiklerini ve belli kurallara bağlı yaşadıklarını anlatan Dr. Williams sözlerine şöyle devam etti:

18-34 yaş grubundaki vampirler biraraya gelip ayin yapıyor

"Bu, her ülkede ama özellikle de Batı'da olan bir alt kültür. Kurallar arasında örneğin, fazla miktarlarda kan içilmesinin yasak olması ya da sadece donörlerin kanlarının tüketilmesine izin verilmesi gibi şeyler bulunuyor. Kan tüketmenin sağlıkla ilgili elbette riskleri var. Ancak birçok donör ve vampir sağlık testlerinden ve kontrollerden geçiyor. ABD ve Avustralya'daki alt kültürlerle ilgili bir makale okudum ve vampirlere ilgi duymaya başladım. Vampirlerin tapınak olarak adlandırdıkları yerlerde bir araya gelip, belirli kurallar çerçevesinde düzenlenen ayinlerde kan içiyorlar. Bu topluluklarda yer alan kişilerin çoğu 18-34 yaş grubunda. Şubat ayından bu yana konuyla ilgili internet üzerinden bir anket yürütüyorum."

ONLARIN DÜNYASINA İNİYORUM

İnternetteki anketinde Williams, kendilerini vampir olarak tanımlayan bireylerin korkularından rüyalarına kadar çeşitli sorular soruyor ve kan içmeyi seven insanların yaşayış tarzları, nasıl mutlu oldukları ve inançlarıyla ilgili bilgiler toplamaya çalışıyor.