Ruj lekesini kısa sürede ortadan kaldırabileceğiniz bazı formüller var. Fakat önce bazı malzemeleri bulmalısınız. Gömleğe bulaşan ruj lekesi en etkili eter ile çıkar. Bir pamuğa dökeceğiniz eter, lekeyi yumuşatacak ve sökmeye başlayacak. Daha sonra da leke bölgesi sıcak su altında sabunla yıkanırsa leke çıkacaktır.

Eter dışında bir diğer ruj lekesi çıkaran madde ise oksijenli sudur. Aynı şekilde pamuğun üzerine oksijenli su dökerek lekeyi silebilirsiniz. Tabi bu yöntemler leke ruj lekesi çıkarmak için zamanı kısıtlı olanlara yönelik olanlar. Vakti uzun olanlar için başka yöntemler de var.

Eğer vaktiniz varsa lekenin üzerine deterjan dökerek ılık su altında çitileyip çamaşır makinesinde yıkarsanız bu şekilde de çıkacaktır.Bayanların dudaklarına ruj sürerken kıyafetlerine bulaştırmaları oldukça sinir bozucu bir durumdur. Üstelik bir yere yetişilmesi gerekiyorsa lekeyi temizlemek yerine yeni bir kıyafet giyilir. Oysa bu gibi durumlarda lekeyi kısa sürede çıkarmanın birkaç etkili yolu vardır.

Gömleğe bulaşmış ruj lekesini çıkarmak için etere bastırılmış pamuk ile leke bölgesi silinmelidir. Daha sonra sabunlu sıcak suda leke bölgesi yıkanmalıdır. Gömlek kuruduğunda leke çıkacaktır. Bu yöntem dışında ruj lekesini çıkarmak için leke bölgesi oksijenli su ile de temizlenebilir. Eğer vakit çok ise geceden leke bölgesine deterjan dökülerek çitilenir ve çamaşır makinasına atılır. Bu yöntemde oldukça etkilidir.