White Art Smile’ın kurucusu Beyhan Nalbantoğlu ile hem girişimcilik serüvenini hem de gelecek ile ilgili planlarını konuştuk.

Beyhan Hanım White Art markanızı daha yakından tanıyabilir miyiz?

Güzellik anlayışının birçok farklı açıdan evrim geçirdiği günümüz dünyasına yeni bir bakış açısı getirmeye çalışıyoruz. Filtrelerden kurtulmuş bir güzellik ve gülümseme sunmaya çalışıyoruz. Daha önemlisi gülümsemenin en önemli noktası dişlerinizi güzelleştiriyoruz. Kısacası biz bir diş beyazlatma markasıyız ve size filtresiz bir gülümseme vaat ediyoruz. Bu işi Almanya’da bir diş beyazlatma merkezi sahibi olan erkek kardeşimin desteği, tecrübesi ve bilgi birikimi ile Türkiye’de 2019 yılında açmaya karar verdik. Pandemi sebebiyle merkezimiz fiziksel olarak açılamamış olsa da şu anda White art diş beyazlatma ürünlerimiz kendi web sitemiz dahil bir çok online satış kanalında mevcut.

Bünyenizde hangi ürünler yer alıyor?

Dişlerinize 6 günde sadece 16 dk. ayırarak en az 3 tona kadar beyazlatabileceğiniz WA teknolojisine sahip beyazlatma kitimiz; içerisinde her güne özel beyazlatıcı jel kalemler, bize özel bir teknoloji ile tasarlanmış LED ışıklı ağız aparatı bulunuyor. Bunun dışında diş beyazlığınızı uzun süre korumak için koruyucu jel kalemler ve yedek beyazlatıcı jel kalemlerimizde ürün portföyümüzde yer alıyor.

WA teknolojisinden bahseder misiniz?

WA teknolojisi LED ışıklı ağız aparatımızda kullandığımız bir özellik. Burada öne çıkan nokta ağız aparatımızın diğer ürünlerden farklı olarak 16 mavi ışık ve 16 kırmızı ışık toplamda 32 led ışıklı bir cihaz olması. Bu tarz ürünler kullanırken en büyük soru işareti hassasiyet; hele ki söz konusu dişlerimiz ise. WA teknolojisi ile çözmeye çalıştığımız sorun da tam olarak bu. Mavi ışık beyazlatıcı jeli aktive ederken kırmızı ışık oluşabilecek hassasiyeti önlüyor. Bunun dışında sadece White Art’ın sahip olduğu özellik ise her güne özel tasarlanmış beyazlatıcı jel kalemleri. Her bi kalemin içeriği ve görevi farklıdır. Güçlendirme, onarma, özenli beyazlatma, yatıştırma ve koruma gibi. GMP / CE  / FDA onayli çevre dostudur. 

Doğal formüllerle, ağrı ve hassasiyet olmadan beyazlatma sağlıyorsunuz dişlerde. Bunu sağlayan faktörler nelerdir?

Çoğu beyazlatma markasının kullandığı etken maddeleri kullanmıyoruz. Bunlar, Florür, SLS, Glüten, aynı zamanda en önemlisi ise daha önce bahsettiğim bize özel teknolojimiz ile hassasiyeti önlememiz.

Kullanımını da anlatır mısınız bizlere, ne sıklıkla kullanılmalı, kullanımdan sonra dikkat edilmesi gerekenler de var mıdır?

Tabii ki. Beyazlatma süremiz 6-9 günlük bir işlem ve günde 16 dakika sürüyor. Tercihen yatmadan önce, yani dişimize herhangi bir gıda ya da içecek değmeyeceğini düşündüğümüz zaman diliminde yapıyoruz. Her güne özel belirlenmiş beyazlatıcı jel kalemi dişlerimize sürüyoruz ve ağız aparatını ağzımıza yerleştirip aktive ediyoruz. Hassasiyet durumuna göre mavi ve kırmızı ışıklar arasında geçiş yapabilir kullanıcılar. Beyazlığın ömrünü uzatmak için Whiteart diş beyazlatma koruyucu kalemimiz var, işlemden sonra Haftada 1 en fazla 2 kez 5 dk. boyunca kullanılır. Çantanıza atmanız yeterli olacaktır. Elbette kullanım sonrası sigara, kahve gibi diş rengini bozan öğelerin kullanımının en aza indirilmesi diş beyazlığınızın ve sizin ömrünüzü uzatır :)

Herkesin kullanması için uygun mu peki, belirli kriterler var mıdır?

Kendi doğal dişlerine sahip olan herkes için uygundur, seramik, krone, veeners yani kaplama gibi işlemler yapıldıysa kullanımı uygun değil. Bunun dışında diş eti sorunları olan örneğin parzodentistes yada çürük dişler içinde uygun değildir. Önceliğimiz dişlerimizin sağlıklı olması.

Olası bir yan etki ya da endişe duymayı gerektiren bir durum söz konusu mu peki?

Hayır hayır, tamamen doğal içeriklere sahibiz. Şimdiye kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Geri dönüşleri ve etkileri de dinlemek istiyorum sizlerden. Tercih edenler nasıl yorumlarda bulunuyorlar?

En çok gelen yorumların başında;

- “Almakta tereddüt etmiştim ama sonuç mükemmel” diyenler var.

Bunun dışında;

- “İyi ki tanıdım sizi.”

- “Bütün arkadaşlarıma tavsiye ettim”

- Farkını ilk 3-4 kullanımda gördüm diyenler de çok var.

ARGE çalışmalarında süreç nasıl ilerliyor, yeni çalışmalarınız var mı? ´

Çok uzun zamandır diş sağlığı için başta gelen diş macunu, diş fırçası, gargara, aktif karbon diş temizleme tozu gibi ürünler üstünde çalışıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bu ürünlerle de tanışacaksınız.

Firma olarak ileriye yönelik hedef ve planlarınız nelerdir?

2019’da açmak istediğimiz ancak pandamı sebebiyle sekteye uğrayan diş güzellik merkezine kaldığımız yerden devam etmek hedefimiz… Makinelerimizin tamamı depoda güzel bir gülüş yaratmak için bekliyor; her şey hazır pandeminin durumuna göre hareket edeceğiz. 2022’de ise dişlerini beyazlatmak isteyen herkese ulaşmak için bayilikler vermek hedefindeyiz.

https://whiteartsmile.com/

https://www.instagram.com/whiteartsmile/