Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık kurumları için ülke genelinde harekete geçtiklerini söylemesinden sonra gözler depremden hasar almadan çıkan Malatya Battalgazi devlet hastanesine çevrildi. 222 adet sismik izolatörün kullanıldığı hastane yeni dönemde yapılacak yeni binalara örnek oldu. 

Gürbağ Group tarafından 2019 yılında inşaatına başlanan Malatya Battalgazi devlet hastanesi 60 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahiptir. Hastanenin inşaat ve proje süreci hakkında bilgi veren  Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban “Hastanemiz toplam 60 bin metrekare kapalı inşaat alanına yapılan 2 bloklu bir yapıdır. 300 yatak kapasitesine sahip olmasının yanı sıra; 104'ü tek yataklı, 80'i iki yataklı olmak üzere toplam 184 nitelikli hasta odası, 12 ameliyathanesi, 90 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 8 acil servis polikliniği, 5 diyaliz ünitesi, 10 palyatif servis ve 2 yanık ünitesi ile vatandaşlara hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

Her yıl 200 bin kişi kriz geçiriyor! Her yıl 200 bin kişi kriz geçiriyor!

222 Adet Deprem İzolatörü Kullanıldı.

Deprem bölgesindeki yapılarda Sismik izolatörlerin önemine dikkat çeken Halil Bağıban, “2019 yılında yapımına başlanan Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi 2022 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Sağlık Bakanımız tarafından hizmete açıldı. Hastanemizin proje döneminde bölgenin risk durumu, zemin yapısı ve beklenen depremler göz önüne alınarak çok titiz bir çalışma yapıldı.  Hastanemizde depremin etkilerini %90’a kadar azaltmak için 222 adet sismik izolatör kullanıldı. Bu izolatörler yaşadığımız iki büyük depremde de binanın hasar almasına engel oldu. Kullandığımız izolatörlerin 360 derece 45 santime kadar hareket payları bulunmakta, 6 Şubat günü meydana gelen depremlerde de binanın tüm kolonlarında bulunan sistem harekete geçerek binanın herhangi bir hasar almasına engel oldu. Çok şükür ki iki depremde de binamızda hiçbir yapısal sorunla karşılaşmadık” dedi. 

Hastanesi Deprem Sırasında Hiçbir Yapısal Sorunla Karşılaşmadı

Yüzyılın felaketi olarak anılan bu acıda tek tesellilerinin hastanenin deprem sırasında hiçbir yapısal sorun ile karşılamaması olduğunu ifade eden Bağıban, “Group olarak sağlam ve güvenli yapılar inşa etmeye devam edeceğiz. Hastanemiz deprem sırasında da hizmet vermeye devam etti ve hiçbir tıbbi süreç aksamadı hatta aynı zamanda deprem sürecinde birçok kişi için de güvenli bir sığınak oldu. Bu durum bizleri tabi ki sevindirmekte fakat ülkemizin yaşadığı bu büyük felaket nedeniyle haliyle içimiz son derece buruk. Bu vesile ile Gürbağ Group adına tüm ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.