Birçok yöntem deneyerek öksürükten kurtulmak isteyenler internette bitkisel çaylar ve karışımlar arayarak sonuç almak istiyor.

Geçmek bilmeyen öksürük gününüzü mahvedebiliyor. Bu öksürük sorununda kurtulabilmek için özellikle bitkilerden faydalanmak gerekiyor.

Ihlamur çayı

Öksürük denilince akla ilk gelen yöntemlerden birisi ise şüphesiz ıhlamur çayı içmektir. Ihlamur çayı içerisinde bulunan bileşenler saysinde tahrişi önler ve boğazı yumuşatır. Bu yüzden öksürüğü kesmek için ıhlamur çayı tüketebilirsiniz.

Bal ve karabiber

Bir çay kaşığı karabiber ile 2 yemek kaşığı kadar balı sıcak suya ilave edin. 15 dakika kadar demlendikten sonra karışımı içerek öksürüğü azaltabilirsiniz.

Bal, karanfil ve zencefil

1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı karanfili karıştırarak kür elde edebilirsiniz. Hazırladığınız bu kür öksürüğünüzü geçirmeye yardımcı olacaktır.

Yeşil çay

Yüksek antioksidan özelliği bulunan yeşil çay bağışıklık sistemini boğaz yolu enfeksiyonların iyileşmesinde büyük rol oynamaktadır. Öksürüğe karşı yeşil çay tüketebilirsiniz..

Çocuklarınızın arkadaş ilişkilerine dikkat! Çocuklarınızın arkadaş ilişkilerine dikkat!

Kekik ve bal

Kekik üst solunum yolları enfeksiyonlarına ve bronşit gibi hastalıklara karşı iyi gelen bir besindir. Bu hastalıklar öksürüğe yol açan rahatsızlıklar olmasından dolayı bu öksürüklerden kurtulmak için kekiği bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz.