Kahve ve çayı karton bardakta tüketenler dikkat

Karton bardakların saçtığı tehlike. Karton bardakla çay, kahve içmek tedavisi olmayan o hastalığa sebep olabilir.

Kahve ve çayı karton bardakta tüketenler dikkat

Cam bardak yerine sıkça tercih edilen karton bardaklar özellikle salgın dönemi ile yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştı. Hızlı şekilde tüketilen kahve ve çayların konulduğu karton bardakların aslında önemli sağlık sorunlarına neden olabildiği ortaya çıktı.

Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, kullanım açısından hijyenik olduğu düşünülen karton bardakların iç ve dış yüzeylerinde plastik film kaplı olduğunu ve insan sağlığı açısından risk faktörü olduğunu söyledi.

Hindistan Teknoloji Enstitüsü, tarafından yürütülen karton bardakların zararları duyanları şaşırttı.

85-90 santigrat derecede saf suyu kağıt bardaklara döken uzman isimler, 15 dakika bekledikten sonra kağıt bardaklar içindeki su floresan mikroskobu altında analiz etmeye başladı.

Yapılan araştırmalar sonrasında karton bardaktan çıkan sonuçlara göre kağıt bardaktan sıcak sıvıyla temasta 10,2 milyar mikronaltı parçacık açığa çıktığı gözlemlendi.

Araştırmalara göre bir kağıt bardakta günde ortalama 3 normal fincan çay ve kahve içen kişi çıplak gözle görülemeyen 75 bin mikroplastik parçacığı yutmakta. Karton bardak sıcak ile temas ettiği zaman bir çok hastalığı beraberinde getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.