Başbakan Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Başbakan Binali Yıldırım: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ülkemizi derinden sarsan darbe girişiminin sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Darbeyle ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır.

İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik ve beraberlik konusundaki desteğinden ötürü bir kez daha teşekkürediyorum. Aynı şekilde MHP ve diğer partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu alçakça girişimi bertaraf etmekte, halkın meydanlara inmesiyle birlikte işimizi kolaylaştırdı.

İş burada bitmiyor. Ben genel başkanının da ifade ettiği gibi bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu işe tevessül edenlere anında cevap vermemiz lazım.

Bir yanlış bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konulacak, yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek, adalet gereğini yapacak. Hiç kimse intikam duygusu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez.

Ben sayın genel başkanın üzerinde durduğu birtakım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda hassasiyetimiz ön plandadır. Hukuk dışında hareket edenler olursa şiddetli bir şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün birlik, beraberlik kardeşliğe ihtiyacımız var. 15 Temmuz bayram günüdür. Ülkemiz badireden geçmiştir, ben bir kez daha ana muhalefet partisi genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ülke, millet adına gösterdiği dayanışmadan ötürü kendisine teşekkür ediyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu: Her olayı hukuk içinde yapmalı, geliştirmeliyiz. Endişelerimi sayın Başbakana aktardım. Sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği elbirliğiyle gidermek bizim görevimiz. Kendi işimize dönmeliyiz.