CHP'li Erdem'in Dokunulmazlık Telaşı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması Paralel Yapı'nın silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda gerek yayın yoluyla ve gerekse bizzat kaleme aldığı makale ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı yazılarla, 'darbeye teşebbüs' suçunu işlediği" iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırladığı fezlekeyi TBMM'ye gönderdi.

CHP'li Erdem'in Dokunulmazlık Telaşı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen 22 sayfalık fezlekede, "ihbar eden" olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, "şikayet edilen" olarak da TBMM 26. dönem CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem gösterildi.

Başsavcılıkça yürütülen İstanbul merkezli Paralel Yapı soruşturması evresinde "gizli tanık" olarak dinlenilen "Ayçiçeği" kod adlı tanıkla ilgili milletvekili Erdem tarafından bazı basın kuruluşlarına açıklama yapıldığı, buna yönelik haberlere yer verildiği ve gizli tanığın ifşa edilmesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'na soruşturma yürüten örgütlü suçlar savcılığınca ihbarda bulunulduğu aktarılan fezlekede, Erdem hakkında, gizli tanığı deşifre ettiği iddiasıyla soruşturma açıldığı belirtildi.

Soruşturma sırasında Erdem’in diğer şüpheliler Turan Ababey ve arkadaşlarının eylemlerine katıldığına ilişkin deliller elde edildiği belirtilen fezlekede, "Ayçiçeği' adlı gizli tanığın 'Karşı gazetesinin eski sahibi' şeklinde belirtildiği yazılarla deşifre edildiği görülmüştür" denilerek, soruşturma süreci anlatıldı.

Soruşturma evresinde şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan Mehmet Bozkurt, Murat Kazancı, Emre Erciş, Kutlu Esendemir ve Turan Ababey'in ifadelerinin değerlendirilmesi sonunda elde edilen delillere göre, milletvekili Erdem hakkında, Karşı gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptığı sırada, birlikte çalıştığı diğer şüphelilerle, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme, casusluk ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma yürütülürken Erdem'in 7 Haziran 2015 ve daha sonraki 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde milletvekili seçilmesi nedeniyle soruşturma belgelerinin gereğinin yapılması için bu soruşturma bürosuna gönderildiği kaydedildi.

İstanbul merkezli Paralel Yapı operasyonu

Paralel Yapı soruşturması kapsamında takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdıkları ve Karşı gazetesinde yayımladıkları iddiasıyla, 6 Nisan'da savcılıkça ifadesi alınan Turan Ababey tutuklama, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, 3 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi hakimlik, 5 şüpheliyi, haklarında adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakmıştı.

Soruşturmada adı geçen ve suç tarihinde Karşı gazetesinde çalıştığı belirtilen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in ise milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrıldığı ve sonraki işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüleceği belirtilmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.