Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tuncay Özilhan'ın açıklamalarına sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan'ın açıklamalarına dinlediğini ifade ederek, sert konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tuncay Özilhan'ın açıklamalarına sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Özilhan'ın açıklamalarını eleştirdi.

TÜSİAD istihdama destek vermiyor

"Bunu bu şekilde açıklamak istemezdim; buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye'yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Buna rağmen benzer istatistiklerde Türkiye'nin gerçekten çok iyi olduğu nice alanlar var. Mesela iş yapma kolaylığı bakımından 17 sıra birden yükselerek 190 ülke arasında 43.'lüğe çıktık. Bunu görmez. Ekonomik özgürlükler endeksinde de 180 ülke içinde 68. sıradayız. Bunu görmez. Halbuki bu kişi bizi hep ülkemizi 110'lu, 120'li sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır. Beyefendi; 17 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri neydi, bugün Türkiye'nin kişi başına milli geliri ne? Sen o gün neredeydin, ekonomik olarak bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü, arkadaşların ne kadar güçlendi, onu hiç masaya yatırmıyor musun? Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim ama şunu bilin ki Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Zira, biz TÜSİAD'ın kasıtlı olarak Türkiye'yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin? Bunları dert edinmiyorsunuz? Onlara da bunu hatırlatıyorum."

TÜSİAD'ı politik tarafgirlikten daha ziyade Türkiye'nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle biz neleri konuştuk? Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. Bunu da böyle bilin." şeklinde konuştu.

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ne demişti?

TÜSİAD'ın eski başkanlarından olan Tuncay Özilhan, Çarşamba günü başkanlığını yaptığı Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'ndaki konuşmasında, 31 Mart seçimlerine ve sonrasındaki iptal sürecine ilişkin, "Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Tuncay Özilhan, "Yıllardır tüm enerjimizi yiyip yutan seçim maratonlarından hepiniz yorgun düştük." diyerek "Enerjimizi önünüzdeki 3 ayı değil 3 yılı hatta 30 yılı konuşmaya, derinde yatan sorunları çözmeye ayırmalıyız." mesajını vermişti.

“Seçime itiraz gerekçeleri kafalarda soru işaretleri bıraktı”

Seçim sonuçlarına itirazın siyasi partilerin doğal hakkı olduğuna vurgu yapan Tuncay Özilhan, “Ancak, seçmen iradesine saygı duyulmasını da isteriz. Seçimlere yapılan itirazların niteliği, seçim kanunlarının düzgün uygulanması konusunda herkesin kafasında soru işaretleri yaratmıştır. Seçim kanununda ve uygulamadaki aksaklıkların seçimler sonrasında değil öncesinde giderilmesi, idarenin sorumluluğundadır” dedi. 

"12 yılda 15 seçimi neden yaptık?"

2007’den bu yana toplam 14 kez sandık kurulduğunu, İstanbul seçimleriyle bu sayının 15’e çıkacağını hatırlatan Özilhan, “Peki bu kadar seçimi biz niye yaptık?” dedi ve ekledi: Küresel Rekabet Endeksi’ne göre 140 ülke arasında makroekonomik ortam açısından 116’ncı sıradayız. Enflasyonda 121’nci, işgücü piyasası verimliliğinde 111’nci sıradayız. Yargının bağımsızlığında 111, kamu düzenlemelerine karşı yargıda hak aramada 109, basın özgürlüğünde 129’ncu sıradayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.