Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 1 milyon liralık Mercedes marka makam aracını iade edeceğini açıklamasına vurgu yapan Demirtaş, şunları söyledi:

"İBRETİ ALEM DEMİŞSİN YA..."

"Daha iktidara gelmeden Mercedes'i geri aldık değil mi? Bir trilyonluk makam aracını Diyanet'ten geri aldık değil mi? Halkın hakkı o. Sizin hakkınızdır o. Sizin camilerde gönülden verdiğiniz yardımlarla toplanmış parayla, lüks bir trilyonluk Mercedes alınır mı? İade etmen gerekirdi, doğrusu bu. Ama ibreti alem demişsin ya. Kime ibret olacak bu fakir fukaraya mı? Saraydakine ibret olacak saraydakine. Sarayı da geri alacağız inşallah." ifadelerini kullandı.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması' istemiyle yaptığı başvuruya değinerek, "Cumhurbaşkanının işi, meydanlarda halkın parasıyla siyasi partilere miting yapmak değildir. Suçtur bu, suçtur. Cumhurbaşkanın şuanda yaptığı suçtur. Hiçbir savcı da cesaret edip de bunun hesabını soramıyor. YSK'ya bugün suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanını uyarması lazım. İhtar etmesi lazım." dedi.