Erdoğan, İhsanoğlu ve Demirtaş'a bağış yağdı

Vatandaşlar destekledikleri adaylara yardım için bankalara koştu. İşte adaylara yapılan bağışların tutarları...

Erdoğan, İhsanoğlu ve Demirtaş'a bağış yağdı
 YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) Cumhurbaşkanı aday listesini kesinleştirmesinin ardından bankalarda açılan seçim kampanyası bağış hesaplarına vatandaşların ilgisi devam ediyor.


İHSANOĞLU'NA 2 BİN 172 KİŞİ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kampanyası için açılan banka hesabına dün itibariyle 2 bin 172 kişi tarafından 2 milyon 130 bin 922 TL bağış yapıldı. İhsanoğlu kendisine ilk bağışı 50 TL ile yapan vatandaşı arayarak teşekkür etti, seçilmesi halinde kendisini Çankaya Köşkü'nde ağırlama sözü verdi. 

İhsanoğlu daha sonra jest niteliğinde bir hamle yaparak diğer adaylar Tayyip Erdoğan ile Selahattin Demirtaş'ın hesaplarına 1000'er TL yatırdı. Erdoğan bu bağışı iade etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da İhsanoğlu'nun hesabına 'üst limitten' 9 bin TL bağış yaptı.

DEMİRTAŞ'A 1460 KİŞİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası için açılan hesaba 1460 kişi toplam 361 bin 411 lira bağışta bulundu.

ERDOĞAN İÇİN BAĞIŞ KUYRUĞU

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın topladığı başlar ile ilgili henüz açıklama yapılmazken, Rize, Samsun ve Afyon gibi illerde Ziraat Bankası şubelerinde vatandaşların bağış kuyruğuna girdiği görüldü.

Erdoğan'a seçim çalışmalarında kullanılmak üzere yardımda bulunmak isteyen yaklaşık 300 kişi, Ziraat Bankası'nın Rize Merkez Şubesi önünde toplandı. Gruplar halinde bankaya giren vatandaşlar, hesaba havale yaptı.

HARCANMAYAN PARA HAZİNE'YE

Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu, bağışın nasıl yapılacağını net olarak ortaya koymuş durumda. Yasanın 14'üncü maddesine göre alınan bağış ve yardımlar veraset ve intikal vergisinden müstesna. Banka hesaplarına yatırılan ve seçim sonrasında kalan harcanmamış paranın Hazine'ye yatırılması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.