Üç Partiden Şanlıurfa Teklifi

AK Parti, CHP ve MHP, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için ayrı ayrı hazırladıkları kanun tekliflerini, TBMM Başkanlığına sundu.

Üç Partiden Şanlıurfa Teklifi
Üç partinin teklifi de "Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi" adını taşıyor. AK Parti'nin kanun teklifi, Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Bülent Turan, İlknur İnceöz, Naci Bostancı ve Coşkun Çakır ile AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyor.

CHP kanun teklifini Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP de Grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Oktay Vural imzasıyla TBMM Başkanlığına sundu. Kanun tekliflerinin gerekçesinde, İstiklal Savaşı'nda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın önemli yeri bulunduğuna işaret edildi.

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın, aynı zamanda İstiklal Madalyası ile taltif edildiğinin anımsatıldığı gerekçelerde, Şanlıurfa'da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasının, tüm yurtta başlatılan milli hareketler için de ilham kaynağı olduğu vurgulandı.

Gerekçelerde, "Teklifimizle İstiklal savaşımızda şehir halkının verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık göstermiş olan Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi hususu yüce Meclis'in takdirlerine sunulmuştur. Şanlıurfa'nın İstiklal Madalyası ile taltifi gecikmiş bir hakkın teslimi olacak, madalya Şanlıurfa'nın manevi şahsında tüm Türkiye'ye verilmiş olacaktır" denildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.