Göz kamaştıran plajları ve mis gibi havasıyla ilgi odağı olmayı başaran İzmir, yerli ve yabancı birçok turistin vazgeçilmez rotası olmayı başarır. Tarihi dokusu, denizi, kumsalları ve eğlence mekanlarıyla gezginlere keyifli vakit geçirme fırsatı sunan İzmir, sadece yaz mevsiminde değil dört mevsimde ziyarete uygundur. İzmir uçak bileti fırsatlarından yararlanarak siz de harika bir tatil deneyimine ne dersiniz? İstanbul’dan İzmir’e nasıl gidilir? İzmir’i gezmek için kaç gün kalmak gerekir? İzmir’de şehir içi ulaşım nasıldır? İzmir’in popüler lezzetleri nelerdir? İzmir’de mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, İzmir’e seyahat edecek olan gezginlerin merak ettiği sorular ve cevapları…

İstanbul’dan İzmir’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan İzmir’e seyahat edecek olan gezginler, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Uluslararası Havalimanına direkt uçuşla yaklaşık olarak 1 saatte ulaşım sağlayabilirler. Uçuşların yoğun olmasına bağlı olarak uçuş süresi 1 saat 15 dakika sürebilmektedir.İstanbul İzmir uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. İzmir’den, İstanbul’un yanı sıra yurt içinde farklı rotalara da Pegasus’la direkt uçuş yapılır. Yurt dışında; Düsseldorf, Tiflis, Üsküp, Londra ve Lefkoşa gibi farklı noktalara direkt uçuş vardır.

İzmir’i Gezmek için Kaç Gün Kalmak Gerekir?

İzmir sadece deniz turizminin ilgi gördüğü dönemler için değil fuar, tarih ve kültürel geziler, iş gezileri gibi sebeplerle de sıklıkla tercih edilen bir şehirdir. İzmir’e seyahat edecek olan gezginlerin burada kalmak için ayırmaları gereken süre de seyahat amaçlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Fakat İzmir’i yakından keşfetmek; tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini ve turistik merkezlerini görmek isteyen gezginlerin İzmir seyahatleri için en az bir haftalık bir süre ayırmaları gerekir.

İzmir’de Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?

Ülkemizde, şehir içi ulaşım konusunda en gelişmiş şehirlerden birisi de İzmir’dir. İzmir’de, büyükşehir belediyesine ait ESHOT otobüsleri en çok tercih edilen ulaşım seçeneklerinden biridir. Şehrin birçok noktasına bu otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlamak mümkün. Belediye otobüslerinin yanı sıra şehirde en çok tercih edilen bir diğer ulaşım aracı da İZBAN trenleridir. 136 km’lik bir hat üzerinde hizmet veren İzmir Banliyösü, 41 farklı duraktan oluşur. Raylı sistemle ulaşım sağlamak isteyen gezginler de 6 farklı hatta sahip olan İzmir metrosunu tercih edebilirler. Toplu ulaşım için şehirde tercih edilen diğer ulaşım yöntemlerinden birisi de İzmir vapurlarıdır. Şehrin birçok farklı noktasına ulaşım sağlayan vapurlar, deniz yolculuğu yapmaktan keyif alan gezginler için oldukça ideal. Ayrıca İzmir’de dolmuş, minibüs ve taksiler de şehir içi ulaşımda tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor.

İzmir’in Popüler Lezzetleri Nelerdir?

İzmir denildiği zaman mutfak tarafında akla ilk gelen mis gibi Ege lezzetleridir. Ege lezzetlerini deneyimlemek için İzmir oldukça ideal destinasyonlardan biridir. İzmir’in yöresel lezzetlerinin yanı sıra kendine özgü farklı tatlıları da bulunur. İzmir’e seyahat edecek olan gezginler; Boyoz, İzmir kokoreci, İzmir kumrusu, bomba tatlısı ve midye dolma lezzetlerini mutlaka deneyimlemeli.

Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi

İzmir’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Turistik şehirlerden biri olan İzmir’de gezilip görülmesi gereken birçok lokasyon bulunur. İzmir’e seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca rotalar şunlardır;

- Saat Kulesi: İzmir’in sembolü haline gelen Saat Kulesi, şehirde ziyaret edilmesi gereken adreslerin başında yer alıyor. Konak Meydanı’nda konumlanan Saat Kulesi, geçmişten günümüze İzmir’in en önemli tarihi yapılarından biri olmayı başarır. Sultan II.Abdülhamit zamanında inşa edilen kule, 1901 yılında tamamlanmıştır. 25 metre uzunluğundaki kuledeki saati Alman İmparatoru II. Wilhelm hediye etmiştir. İzmir’e seyahat eden gezginler gezilerine Saat Kulesi ile başlayabilirler.

- Kordon: İzmir’in en popüler adreslerinden birisi de hiç şüphesiz Kordon boyudur. Deniz kenarı boyunca uzanan bu cadde, şehirde dinlenmek ve Ege Denizi’nin muhteşem manzarasının tadını çıkarmak isteyenler için oldukça ideal. Kordon boyunda birçok cafe ve restoran yer alır. Yemek yiyip, deniz manzarasının keyfini çıkarmak isteyen gezginler Kordon’u ziyaret etmeli.

- Çeşme: Deniz turizminin vazgeçilmez rotalarından biri olan Çeşme, şehrin en batı kısmında yer alır. Çeşme, özellikle yaz aylarında gerek yurt içinden gerekse yurt dışından binlerce turiste ev sahipliği yapar. Hareketli gece hayatı, göz kamaştıran plajları ve lüks konaklama yerleriyle ülkemizin en önemli tatil beldelerinden biridir.